Enphase

Enphase Energy System brengt zonne-energie, batterijen en software samen in één compleet pakket.

voordelen:
Enphase

Enphase Micro-omvormers worden individueel aan elk zonnepaneel gekoppeld, waardoor elk paneel onafhankelijk kan werken. Dit zorgt voor een betere energieopbrengst, zelfs bij schaduwvorming of paneelvervuiling. In tegenstelling tot string-omvormers, waarbij het rendement van alle panelen wordt beperkt door het zwakste paneel, maximaliseert een micro-omvormer de energieproductie van elk paneel afzonderlijk.

Met micro-omvormers kunnen zonnepanelen flexibeler worden ontworpen en geïnstalleerd. Omdat elke omvormer aan een afzonderlijk paneel is gekoppeld, kunnen panelen op verschillende dakvlakken worden geplaatst en in verschillende oriëntaties worden geïnstalleerd. Dit vergroot de ontwerpmogelijkheden en maakt het gemakkelijker om de installatie uit te breiden of panelen toe te voegen in de toekomst.

Micro-omvormers bieden vaak de mogelijkheid om de prestaties van elk afzonderlijk zonnepaneel te monitoren. Dit betekent dat je in real-time kunt zien hoe elk paneel presteert en eventuele problemen of verminderde prestaties snel kunt identificeren. Hierdoor kun je efficiënter onderhoud uitvoeren en de algehele systeemprestaties optimaliseren.

Doordat elk paneel zijn eigen micro-omvormer heeft, is het systeem minder gevoelig voor storingen. Als één omvormer uitvalt, heeft dit geen invloed op de prestaties van de andere panelen. Dit zorgt voor een hogere betrouwbaarheid en maakt het eenvoudiger om het systeem te schalen of uit te breiden in de toekomst.

De IQ8M is ontworpen om rechtstreeks op een batterij of energieopslagsysteem aan te sluiten. Hierdoor kan de omvormer de zonne-energie rechtstreeks naar de batterij leiden, zonder dat er een externe omvormer nodig is. Dit vereenvoudigt de installatie en maakt een naadloze integratie mogelijk met batterijsystemen.

De IQ8M micro-omvormer biedt een hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid bij het toevoegen van batterijopslag aan uw zonne-energiesysteem. U kunt eenvoudig een batterij toevoegen en de IQ8M gebruiken om de energieopslag te optimaliseren, wat resulteert in een efficiënter gebruik van de opgewekte zonne-energie.

Micro-omvormers werken meestal op een lagere spanning dan string-omvormers, waardoor het risico op elektrische schokken wordt verminderd. Bij een micro-omvormersysteem wordt de DC-spanning van elk paneel omgezet naar AC op het dak, wat zorgt voor een veiligere installatie.

Het merk Enphase biedt aantrekkelijke garantievoorwaarden, namelijk maar liefst 25 jaar garantie op de micro omvormers.

  • Verbeterde energieopbrengst
  • Flexibel in ontwerp en uitbreiding
  • Monitoring per paneel
  • Minder storingen
  • Onafhankelijkheid van een externe omvormer
  • Efficienter gebruik van opgewekte zonne-energie
  • Veiligheid
  • Aantrekkelijke garantie
No items found.

Enphase Energy, Inc. is een Amerikaans energietechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Fremont, Californië, dat micro-omvormers voor zonne-energie, batterij-energieopslag en EV-laadstations ontwikkelt en produceert, voornamelijk voor particuliere klanten.

Het in 2006 opgerichte Enphase heeft de zonne-energiesector getransformeerd met een revolutionaire technologie voor micro-omvormers, waarmee zonlicht wordt omgezet in een veilige, betrouwbare, duurzame en schaalbare energiebron. Tegenwoordig werken onze intelligente micro-omvormers samen met vrijwel alle merken zonnepanelen en vormen ze, in combinatie met onze bekroonde, slimme batterijtechnologie, een van de best presterende systemen voor schone energie.

Met het Enphase Energy System kunnen mensen zelf stroom opwekken, gebruiken, opslaan en verkopen. Onderdeel van onze oplossing is onze toonaangevende app, die gebruikers een schat aan gegevens en controle over het systeem geeft. Voor het eerst in de evolutie van ons energienetwerk kunnen mensen betaald krijgen voor de schone energie die ze produceren en met hun lokale gemeenschap delen. Zo leveren ze een bijdrage aan een nieuwe toekomst op basis van zonne-energie. Deze schone, gratis en alom aanwezige energiebron kan in onze stroombehoeften voorzien en fossiele brandstoffen op den duur helemaal overbodig maken.